4/8/14

Καλοκαιρινές Αστροφωτογραφίες - Part II: Σούνιο

Η εξόρμηση αυτή, έλαβε χώρα το απόγευμα - βράδυ του Σαββάτου 02.08.

Αρχικά φωτογραφήθηκε ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, τόσο μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και από ένα λόφο απέναντι από αυτόν. Το θέαμα και τα χρώματα, δεν μπορεί να τα μεταφέρει καμία φωτογραφική. Απίστευτο θέαμα! Αξίζει να το επισκεφτείτε. (Σημείωση: Ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει με τη δύση του Ηλίου. Η είσοδος σε αυτόν κοστίζει 4 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο είναι 2 ευρώ).

Αν και το Σούνιο βρίσκεται κάπου στη μέση, σε επίπεδο φωτορύπανσης, γύρω στο 6-7 στη 14-βάθμια κλίμακα, ωστόσο ο Γαλαξίας έκανε μεγαλόπρεπη την εμφάνιση του, καθώς ο πυρήνας του βυθιζόταν στα σκοτάδια του Αιγαίου. Μάλιστα, το θέαμα ήταν τόσο εντυπωσιακό, ώστε ο Γαλαξίας καθρεπτιζόταν στα νερά της θάλασσας, όπως θα παρατηρήσετε και στις ακόλουθες φωτογραφίες! ΔΕΟΣ μόνο!

Η νυχτερινή φωτογράφιση έγινε σε ένα μέρος λίγα χιλιόμετρα πριν τον ναό του Ποσειδώνα. Βαθύ σκοτάδι προς τη θάλασσα, στα αριστερά ο ναός φωτισμένος, στη μέση ο Γαλαξίας να καθρεπτίζεται στη θάλασσα και δεξιά το φεγγάρι, κατακόκκινο στο πρώτο του τέταρτο, να δύει. Ταυτόχρονα, αρκετά μετέωρα ("πεφταστέρια") να κάνουν την εμφάνιση τους στον νυχτερινό ουρανό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό το θέαμα.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες. (Κάποιες λόγω του όγκου τους, μπορεί να καθυστερούν λίγο να ανοίξουν).

==========================================
ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ & ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
==========================================


==========================================
ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΜΕΤΕΩΡΑ & ΒΡΑΔΙΝΑ ΤΟΠΙΑ
==========================================


Ακολουθεί το αποτέλεσμα stacking 70 εικόνων του πυρήνα του Γαλαξία (κάθετο κάδρο).


Δεν υπάρχουν σχόλια: