27/6/10

Εκρηκτικά νέφη χωρίς συνέχεια

Εδώ και πολλές μέρες το GFS έδειχνε την Κυριακή ως μια μέρα με μεγάλες πιθανότητες για εκδήλωση βροχών και καταιγίδων. Με δείκτες αστάθειας σταθερά υψηλούς σε όλα τα run της εβδομάδας (LI -4/-6, TTI 50/55), ασθενείς ανέμους και καλή υγρασία με έναν πυρήνα ως 90% στα 700 hPa, όλα φάνταζαν τέλεια.

Πράγματι στα βόρεια προάστια υπήρξαν κεραυνοί ενώ σε όλο το Λεκανοπέδιο ως το κέντρο ακουγόταν ένα διαρκές μουγκρητό απο τα μπουμπουνητά τα οποία είχαν μεγάλη συχνότητα. Ωστόσο, η βροχή ήταν ελάχιστη και αυτή στα βόρεια του Λεκανοπεδίου.

Το μόνο που άξιζε ήταν οι εκρηκτικές αναπτύξεις, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν η εντυπωσιακή ταχύτητα ανάπτυξης τους.

Cb εντυπωσιακό που ξεκίνησε έτσι απο τα βορειοδυτικα


και κάλυψε σε λιγα λεπτά όλο το Λεκανοπεδιο απο το κέντρο και βορειότερα. Ταυτόχρονα, αναπτύξεις απο τα βορειοανατολικά


και τα νοτιοανατολικά


Οι αναπτύξεις ανατολικά, γίνονται εκρηκτικές


όπως και πιο νότια


Μέχρι στιγμής όμως, τίποτα ιδιαίτερο πέρα απο μπουμπουνητά. Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης ηλεκτρικών εκκενώσεων του ΕΑΑ όπου όλα τα ηλεκτρικά παρατηρούνται βορειότερα του κέντρου...


Η αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Πιθανότητες υπάρχουν και το βράδυ αλλα και τη Δευτέρα, αλλά και Τετάρτη-Πέμπτη. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη καιρική τύχη την οποία φέτος δεν έχουμε ούτε για αστείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: