14/12/13

Αιθαλομίχλη και Διδυμίδες

Το "πέπλο της φτώχειας" πάνω από την Αθήνα, η επιστροφή της αιθαλομίχλης για μία ακόμη νύχτα. Φωτογραφία από χτες βράδυ:


Ένα από τα μετέωρα, της βροχής των μετεώρων (λέγονται διδυμίδες διότι φαίνεται να "πέφτουν" από τον αστερισμό των διδύμων) χτες βράδυ:

2/12/13

Επικίνδυνοι κεραυνοί!

Αν θα μας μείνει για κάτι στη μνήμη, αυτή η σειρά καταιγίδων που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το βράδυ και συνεχίστηκε ως τις 4 τα ξημερώματα της 2/12, είναι για τα πολύ επικίνδυνα κεραυνίδια. Αφενός μεν διότι έσκαγαν ακανόνιστα και παντού, αφετέρου δε διότι δεν είχαν πρόβλημα να κεραυνοβολήσουν τον αστικό ιστό. Είναι η 1η φορά που βλέπω κεραυνούς να σκάνε τόσο κοντά μου, στα 25-100 m, έσκασαν τουλάχιστον 4. Ο θόρυβος απερίγραπτος! Τον ένα από αυτούς τον έχω σε φωτογραφία, οι άλλοι 3 απλά "έκαψαν" την εικόνα, αλλά στη μία εξ' αυτών φαίνεται (μετά από μείωση της φωτεινότητας) ότι η λάμψη είναι τόσο έντονη ώστε φαίνονται οι σταγόνες της βροχής μέσα στη νύχτα!

Παραθέτω φωτογραφίες με χρονολογική σειρά:



Εδώ, οι κεραυνοί αρχίζουν να σκάνε στη γειτονιά μου:


Παρατηρήστε που σκάει αυτός ο μορφονιός:


Αυτός έσκασε πάνω μου, δείτε πάνω δεξιά τις "άκρες" του. Επίσης παρατηρήστε ότι η λάμψη είναι τόσο έντονη (έχω μειώσει αρκετά τη φωτεινότητα κιόλας) που θα διακρινετε τις σταγόνες της βροχής να πέφτουν μέσα στη νύχτα:


Ένας ακόμη από τους πολλούς που έπεσαν κοντά μου: