26/9/14

Το "τέρας" από τα δυτικά!

Καταιγίδα προς τα δυτικά σήμερα το απόγευμα. Εντυπωσιακός ουρανός με πολύ χρώμα και φυσικά, mammatus, όπως αναμένετο με αυτή τη πτώση της θερμοκρασίας στα 500 hPa:


Ακολουθούν οι φωτογραφίες και στο τέλος 5 video-frame κεραυνών

Αεροπλάνο κοντά στο "τέρας"

Το "τέρας"

Mammatus


Ήλιος και η τέλεια "αντίθεση"


Μικρό funnel πάνω από το κόλπο της Ελευσίνας


Χρώματα και σκιές


Το κρύο κατηφορίζει από τη Πάρνηθα...


5 video-frame κεραυνών προς Σαρωνικό και Λυκαβηττό (δυστυχώς με όχι καλή θέα)


Τέλος, ένα βίντεο με τη γρήγορη κίνηση των νεφών του "τέρατος"

http://www.youtube.com/watch_popup?v=re8DTF5SekE&vq=hd720


17/9/14

Βραδινό Show Σαρωνικού!

Από μεγάλη απόσταση, από Κυψέλη, κατέγραψα τα ακόλουθα anvil crawlers και bolts from the blue από ένα ταχέως αναπτυσσόμενο βραδινό Cb στον Σαρωνικό. Όποιος ήταν εκεί κοντά θα κατέγραψε ΦΟΒΕΡΑ πράγματα!

16/9/14

Βροχερός Σεπτέμβρης

Άλλη μία ημέρα καταιγίδας η σημερινή για το λεκανοπέδιο. Πάλι ευνοήθηκαν οι περιοχές προς τα ΒΑ του λεκανοπεδίου, ενώ νερό έπεσε περίπου από το κέντρο και βορειοανατολικότερα. Η κατανομή του υετού για σήμερα, φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη από το metar.gr. Η Κυψέλη είχε 9 mm για σήμερα. Σύνολο μήνα 61.5 mm.


Επίσης, σίφωνας ξηράς καταγράφηκε προς τον Ασπρόπυργο, από τον Θεόδωρο Γεωρνταμίλη. Η εικόνα όπως δόθηκε από εκείνον στο metar.gr ακολουθεί.


Φοβερός στροβιλισμός σε αυτές τις δύο φωτογραφίες (παίξτε με τα βελάκια μπρος και πίσω για να διακρίνετε τον εντυπωσιακό στροβιλισμό στο κέντρο των δύο εικόνων).


Ο στροβιλισμός φαίνεται στα αριστερά, στο ακόλουθο συνοπτικό βίντεο, μετά το 40'' και ως το τέλος με το funnel που πάει να δημιουργηθεί. (Στην αρχή του βίντεο, φαίνονται όμβροι με σταγόνες εντυπωσιακού μεγέθους. Εκείνη την ώρα δημιουργήθηκε μία νέα καταιγίδα ακριβώς πάνω από το κέντρο).

http://www.youtube.com/watch_popup?v=VGxDzZWD_xQ&vq=hd720

Διάφορες φωτογραφίες από την απογευματινή καταιγίδα.


Ένα frame κεραυνού από τη καταιγίδα το απόγευμα.


Εντυπωσιακές εικόνες από τις κάμερες από τη πρωινή και απογευματινή καταιγίδα! Κάμερες ΕΑΑ Πεντέλης, ΕΑΑ Γκάζι, Νίκαιας.

10/9/14

Το Φθινόπωρο είναι εδώ!

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικές περιοχές του λεκανοπεδίου. Η καταιγίδα δημιουργήθηκε ακριβώς πάνω από το λεκανοπέδιο και χαρακτηριστικό της ήταν οι μεγάλες σταγόνες, η επίμονη μεγάλη ραγδαιότητα και, σαν συνέπεια, τα μεγάλα ύψη βροχής. Στη συνέχεια ο καιρός παρουσίασε σχετική βελτίωση για να επιδεινωθεί εκ νέου το απόγευμα με καταιγίδα από τα ΒΔ. Συννεφιά και ποτιστική βροχή για μετά.

Σημερινά, συνολικά ύψη βροχής: Κυψέλη (Δικαστήρια) 45.5 mm, Αμπελόκηποι 34.4 mm, Ν.Φιλαδέλφεια 30.5 mm, Περιστέρι 22.2 mm, Βύρωνας 20.2 mm. Δηλαδή, το επίκεντρο ήταν το κεντρικό λεκανοπέδιο με έμφαση ελαφρώς ανατολικά και βόρεια.

Ακολουθούν διαδοχικές φωτογραφίες από τη κάμερα του ΕΑΑ στην Πεντέλη.


Στιγμιότυπο από τη κάμερα της Νίκαιας, προς το κέντρο την ώρα του χαμού:


Τέλος, το βίντεο το οποίο έχει 2 μέρη: Το δεύτερο έχει δείγμα από τη σημερινή βροχή και το τι επεκράτησε στο δρόμο με τα νερά. Το πρώτο, έχει σε γρήγορη κίνηση τα νέφη από τη καταιγίδα στις 6/9, όπου θα διακρίνετε τις εντυπωσιακές κάθετες κινήσεις τους.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=30ogXW0sq1U&vq=hd720